Гра в кольори

Барвами можна гратися, поєднуючи їх у довільних комбінаціях, створюючи при цьому інтер’єри різного характеру. Володіючи знаннями про вплив окремих кольорів, ми можемо компонувати елементи таким чином, щоб приміщення допомагало зосередитися, заспокоювало, спонукало до дії або навіювало романтичні думки... Лише від нас залежить, які емоції ми проявляємо завдяки підбору кольорів!

Вибір кольорової гами в приміщенні має величезне значення для нашого самопочуття. Вільна гра барв, для якої єдиною перепоною є межі нашої уяви, можлива завдяки використанню багатства відтінків фарби Śnieżka Perfect. Фарба доступна в системі кольорування Śnieżka, яка налічує більш ніж 2000 кольорів. Це дає можливість створити інтер’єр нашої мрії, який чудово передаватиме наші приспані емоції.

Динамічний червоний
Червоний колір, безсумнівно, привертає увагу. Він надзвичайно енергійний і сповнений життєвих сил. Інтер’єр, оформлений цим кольором, сприятиме веселощам і випромінюватиме радість життя.

Його оберають ті, хто потребує додаткового “вливання енергії” та сильних емоцій. Також, червоний – це колір кохання, який надихає на романтику – Червоний колір на стіні створює відмінний акцент у сучасних інтер’єрах, проте варто пам’ятати, що це дуже сильний колір, тому його необхідно дещо пом'якшувати світлою палітрою барв, поєднуючи з сірими кольорами та додаючи до такого приміщення, наприклад, блакитні або помаранчеві деталі, – радить архітектор Майя Вітес.


Натхненний помаранчевий

Енергетичної сили помаранчевого кольору вистачить, щоб наділити нею декілька інших відтінків. Оптимізм та емоційне піднесення, які випромінює цей колір, без сумніву, передадуться тим, хто перебуває в його оточенні.

Поєднуючи червоний і жовтий, отримуємо помаранчевий колір, який вносить до приміщення тепло і дух творчості. Використання його відтінків у приміщенні додасть натхнення у роботі, пробудить нові ідеї і підсилюють політ думки. Веселий помаранчевий колір також зміцнить нашу віру в себе і викличе позитивні емоції. Завдяки цьому він стане імпульсом, котрий стимулює активність. Використані в дизайні інтер’єру помаранчеві кольори з палітри барв системи кольорування Śnieżka чудово поєднуються з сірими, загалом створюючи приємну атмосферу.

Жовтий – колір молодості
Налаштовує на добрі емоції – “cонячний” жовтий, який символізує молодість і пов’язані з нею позитивну силу та життєрадісність. Цей теплий колір відображає безтурботний настрій і задоволеність життям.
Використання жовтого кольору добре виправдовує себе в приміщеннях, призначених не лише для підлітків – цій барві властива “легкість”. Вона відмінно створюватиме відчуття безтурботності, з яким пов’язують роки юності. Під час створення інтер’єру ми можемо вільно використовувати багатство відтінків жовтого – це колір оптимізму і щастя.

Зелений, що заспокоює
Зелена барва – найбільш наближена до природи, асоціюється з відпочинком, спокоєм та душевною рівновагою. Інтер’єри, в яких домінує зелений колір, діють як “бальзам на душу”, заспокоюючи навіть найсильніші емоції.

Використання зеленого кольору в дизайні приміщень дає можливість створити в кімнаті або вітальні справжній куточок затишку, де ми будемо із задоволенням перебувати і відновлювати сили після робочого дня. – Завдяки приємним відтінкам цієї барви, доступним в системі кольорування Śnieżka, вдома ми відчуємо себе неначе на духмяному лузі, а наші думки наповняться спокоєм, відчуттям впевненості та захищеності, – пояснює архітектор Майя Вітес.

Синій – символ свободи
У синьому кольорі, який навіює думки про безкрайнє відкрите небо або неозорий океан, приховано відчуття свободи.

Цим кольором охоче послуговуються ті, хто шукає гармонії, оскільки глибина синьої барви заспокоює розум і посилює концентрацію уваги. Цей чистий колір освіжає думки і сприяє навчанню, тому його можна використовувати в приміщеннях, де ми працюємо або вчимося. Також синій чудово пасує для винахідливості та розширення світогляду. Стіни в цьому кольорі добре виглядають у поєднанні з сірими тонами, котрі є нейтральними.


Кольори мають велику силу – вони можуть як заспокоювати, так і збуджувати, тонко стимулюючи навіть найглибші емоції. Кожна з барв по-своєму може передати наші часто мінливі почуття, відповідно їх підкреслюючи або приглушуючи. Підсвідомо ми можемо надавати перевагу тим кольорам, які найкраще відображають наші мрії, стан духу або хвилинний настрій. Кольори, які супроводжуватимуть нас щодня, слід підбирати так, щоб вони створювали повною мірою приємну атмосферу.

Галерея:

Оцініть статтю:
Середня оцінка: 0,0 - Кількість голосів: 0
Роздрукувати
Основний
канал
Корпоративний
канал