У ПТУ №5 міста Житомира відкрито навчально-практичний центр «Sniezka»

Підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та компанією «Снєжка-Україна» активно сприяє взаємодії і партнерству відомого виробника лакофарбових матеріалів із закладами професійної освіти. Відтак, 7 грудня відбулися урочисті заходи з нагоди відкриття навчально-практичного центру «Sniezka» на базі ПТУ №5 міста Житомира.

Процес створення навчально-практичних центрів «Sniezka» в Україні розпочався ще 2014 року. Перший такий навчальний осередок за професіями «маляр-реставратор», «столяр», «штукатур-утеплювач» було відкрито у ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова», згодом – у   Луцькому ВПУ будівництва та архітектури та ВПУ №7 міста Калуша.
Відтепер навчально-практичний центр працюватиме і у професійному училищі №5 міста Житомира. Варто зазначити, що майстри виробничого навчання та викладачі заздалегідь пройшли професійну навчальну підготовку щодо вивчення новітніх лакофарбових матеріалів групи компаній «Sniezka» та освоєння основних засад їх застосування на практиці. Навчально-практичні семінари провели фахівці компанії «Снєжка-Україна», відповідно після здобуття теоретичних знань і практичних вмінь майстри і викладачі  отримали сертифікати виробника. Тож набуту практику і досвід  впроваджуватимуть у навчальний процес для учнів  училища, що  опановуватимуть навчальний матеріал на основі сучасних будівельних і лакофарбових виробів з інноваційними технологіями. Такий підхід до методики навчальної програми сприятиме підготовці майбутніх кваліфікованих робітників, що будуть конкурентноздатними і затребуваними на  ринку праці. Водночас навчально-практичний центр  «Sniezka» стане навчальним майданчиком для підвищення кваліфікації і освоєння нових технологій  професійними малярами й будівельниками під час  семінарів, майстер-класів, які організовуватимуть технічні експерти і консультанти ТзОВ «Снєжка-Україна».  Для створення навчально-практичного центру «Sniezka» у ПТУ№5 міста Житомира облаштовано й оздоблено навчальні кабінети  «Sniezka», «VIDARON» та виробничу майстерню «Sniezka», що забезпечені необхідними наочно-методичними засобами й матеріалами для проведення навчальних і практичних занять.
У святковій події, приуроченій відкриттю центру «Sniezka», взяли участь як представники влади, колектив Житомирського професійного навчального закладу №5 на чолі із в.о. директора училища Ніною Володимирівною Левик, керівництво ТзОВ «Снєжка-Україна» - генеральний директор Марек Павлусь,  директор з маркетингу Оксана Кукурудз, начальник  відділу професійних навчань та технічних консультацій Орест Жураківський. Також прибули на захід й керівники професійних навчальних закладів з інших областей України. Директори училищ, в яких вже функціонують навчально-практичні центри  «Sniezka», охоче поділилися власним досвідом взаємодії і співпраці з відомим виробником лакофарбових матеріалів в рамках державно-приватного партнерства.
Традиційно під час урочистостей  учасники свята взяли участь у перерізанні символічної стрічки, а директор з маркетингу ТзОВ «Снєжка-Україна» для зміцнення взаємовигідного партнерства вручила диплом в.о. директора ПТУ №5 міста Житомира Ніні Володимирівні Левик, а генеральний директор Марек Павлусь подарував від компанії «Снєжка-Україна» плазмову панель, яка сприятиме ефективному проведенню навчального процесу та демонстрації наочних відеоматеріалів.
Тож співпраця професійних навчальних закладів з європейськими підприємствами – це сучасний шлях для розвитку професійної освіти в Україні.

Відео з відкриття можна переглянути тут...

#нпц

Галерея:

Оцініть статтю:
Середня оцінка: 3,0 - Кількість голосів: 1
Роздрукувати
Основний
канал
Корпоративний
канал