18 грудня 2013

Житомирську дитячу лікарню оздобили малюнками за побажаннями дітей

Перші кроки світової практики перетворення дитячих медичних закладів у середовище, психологічно комфортне для юних пацієнтів, здійснили в Житомирі. Професійні художники оздобили фізіотерапевтичне відділення Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні яскравими малюнками з мультфільмів. Вибір персонажів художники доручили дітям.

Всеукраїнський проект «Кольоровий світ дитинства», покликаний пришвидшити лікування маленьких пацієнтів дитячих лікарень, реалізували в Житомирі. Дослухаючись до думки психологів, що діти набагато швидше видужують в затишній, домашній атмосфері, компанія «Снєжка-Україна» вже втретє надає художникам запас яскравих інтер’єрних фарб для оздоблення лікарні. Містами, які вже мають яскраві дитячі відділення лікарень від благодійного проекту «Кольоровий світ дитинства», раніше стали Львів та Тернопіль.
Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня надає допомогу понад 10 тисячам дітей щороку. Медичні процедури у фізіотерапевтичному відділенні лікарні призначені дітям, які проходять як амбулаторне, так і стаціонарне лікування, маленькі пацієнти потребують максимальної підтримки і відваги перед терапією.
Результатом понад місяця роботи художників стали 27 зображень мультиплікаційних персонажів, які прикрасили стіни фізіотерапевтичного відділення. Малюнки обирали діти, які проходять лікування в цьому медичному закладі, і з-поміж персонажів є герої радянських та сучасних мультфільмів.
Для нанесення барвистих малюнків художники використовували екологічну фарбу «Sniezka Nature», тому відділення лікарні не припиняло роботи, адже ця фарба цілком безпечна для здоров’я, розроблена для застосування в дитячих та медичних закладах. Діти перебували у постійній взаємодії з художниками: виявляли цікавість до роботи митців, висловлювали свої побажання, підказували, як краще виглядатимуть малюнки.
Оновлене фізіотерапевтичне відділення презентували: Галина Данилюк, менеджер із зв’язків з громадськістю ТзОВ «Снєжка-Україна»; Віктор Марченко, головний лікар ЖОДКЛ; Олена Вербило, художник.
Учасники та гості презентації вручили дітям, що проходять лікувальні процедури у відділенні, подарунки. А згодом усіх маленьких пацієнтів забавляв веселий клоун.
Відео тут http://youtu.be/XOY6hgcZP7M

https://www.youtube.com/watch?v=I-Q9-4IiVHc

Галерея:

Використовуємо файли cookies, щоб полегшити використання нашого сервісу. Якщо не хочете, щоб файли cookies були записані на Вашому пристрої змініть налаштування вашого браузера. Ознайомтесь з нашою політикою конфіденційності..