Інвестиції Групи компаній «Śnieżka» в угорську фірму «POLI-FARBE Vegyipari Kft»

11 лютого 2019 року у Будапешті було підписано угоду про капітальні інвестиції АТ «ФФІЛ «Śnieżka» з угорською компанією «Poli-Farbe Vegyipari Kft», яка займає надійну позицію на угорському ринку лакофарбових матеріалів. Завдяки угоді АТ «ФФІЛ «Śnieżka» придбає 80% акцій угорської фірми, що дозволить обом компаніям отримати відчутний синергетичний ефект, зміцнюючи свої позиції на європейських ринках.

«Śnieżka» придбає акції угорської  компанії «Poli-Farbe Vegyipari Kft» на суму 8 млрд. угорських форинтів (близько 108 млн. злотих).

«Наші компанії багато що поєднує – це, зокрема,  подібність бізнесу,  філософія діяльності і портфоліо продуктів. Разом з Анталем Шабу, засновником і  директором «Poli-Farbe», ми вважаємо, що настав слушний час для об'єднання сил. Ми переконані, що ця угода принесе відчутні переваги і користь обом сторонам, - говорить Пйотр Мікрут, президент Правління  «ФФІЛ «Śnieżka», - Важливо відзначити, що Антал Шабу, який разом з персоналом розвинув сильну позицію фірми «Poli-Farbe» на ринку Угорщини, продовжуватиме управляти цією компанією, зберігаючи при цьому 20% її акцій,» - підкреслив Пйотр Мікрут.

«Poli-Farbe Vegyipari Kft» - це компанія з міцною позицією в Угорщині у сегменті декоративних фарб для внутрішніх робіт, що має одну з найбільш впізнаваних марок на тамтешньому ринку ЛФМ. Крім цього, фірма виготовляє ізоляційні системи, емалі й захисно-декоративні засоби для деревини.

«За допомогою нашого польського партнера фірма «Poli-Farbe Vegyipari Kft» отримає більшу стабільність і матиме шанс для передбачуваного розвитку. Завдяки інвестиціям АТ «ФФІЛ «Śnieżka»  продукти Poli-Farbe будуть  конкурентоспроможнішими в Європі. Ми  продовжуватимемо виготовляти  високоякісні фарби, доступні за ціною, а також ізоляційні матеріали. Водночас працюватимемо у напрямку соціальної діяльності. «Śnieżka»  - сильна бізнес-організація, її знання й досвід, отримані на багатьох ринках, а також у сфері ефективної конкуренції з глобальними корпораціями, безсумнівно, стануть корисними для нашої компанії в подальшому розвитку,» - каже Антал Шабу, засновник і директор фірми «Poli-Farbe Vegyipari Kft».

Інвестиції «ФФІЛ «Śnieżka» у виробничий потенціал «Poli-Farbe Vegyipari Kft» є черговою віхою в реалізації стратегічного розвитку Групи компаній «Śnieżka». Одним із важливих засад є здобуття позицій лідера у Центрально-Східній Європі, отримуючи високий авторитет і визнання на ринках окремих країн.

Угорщина стане другим ринком для Групи компаній  «Śnieżka» за масштабами продажів і доходів. На першому плані залишається польський ринок. Варто додати, що до цього часу одними з головних експортних ринків Групи були Україна і Білорусь. Географічна диверсифікація дозволить зменшити політичний ризик для Групи компаній  «Śnieżka», що є важливим елементом ведення бізнесу у Східній Європі.

Укладена угода сприятиме якісній синергії обох фірм у сферах  досліджень й розробок, а це дозволить покращити ефективність  виробництва і прискорюватиме розвиток АТ «ФФІЛ «Śnieżka» й «Poli-Farbe Vegyipari Kft».

Галерея:

Оцініть статтю:
Середня оцінка: 0,0 - Кількість голосів: 0
Роздрукувати
Основний
канал
Корпоративний
канал