Корисна співпраця профтехучилищ з провідними виробниками лакофарбових виробів

Український ринок праці сьогодні потребує кваліфікованих робітників у різних галузях промисловості. У фахівцях робочої ланки високого рівня зацікавлено чимало підприємств в Україні. Тому враховуючи потреби ринку і орієнтуючись на перспективи розвитку, професійно-технічні освітні заклади шукають шляхи інтеграції навчальних програм із сучасними виробничими процесами. Для цього на базі своїх установ створюють разом із виробниками навчальні осередки для підготовки і підвищення кваліфікації фахівців робочих професій.

Минулого тижня такий навчальний центр «Кластер деревообробки та меблевого виробництва» гостинно відчинив двері в художньому професійно-технічному  Яворівського району, Львівської області. Мета навчального осередку – вдосконалювати професійні навики і підвищувати кваліфікацію столярів і верстатників, навчаючи їх працювати за європейськими стандартами, освоювати у роботі з деревиною сучасні новітні технології й використовувати для обробки дерев'яних виробів інноваційні матеріали.
училище ім. Й. Станька, що в Івано-Франковому
До участі у підготовці столярів і верстатників високого рівня і підвищення їх кваліфікації запрошені провідні виробники деревообробної і меблевої галузей. Також до співпраці з навчальним кластером щодо реалізації навчальної програми залучено ТзОВ «Снєжка-Україна», фахівці якого проводитимуть для слухачів практично-навчальні семінари з техніки нанесення лакофарбових матеріалів для деревини. Як відомо, впродовж кількох років відомий виробник реалізує на українському ринку високоякісні вироби для захисту, декорування і консервації деревини ТМ VIDARON. Співробітництво підприємства із професійно-технічними закладами України є важливим напрямком його діяльності.
училище ім. Й. Станька, що в Івано-Франковому
За словами генерального директора ТзОВ «Снєжка-Україна» Марека Павлуся, участь провідних виробників у навчальному процесі професійно-технічних закладів – це запорука підготовки висококласних робітників, конкурентоспроможних на ринку праці, які вправно володітимуть своєю професією і знатимуть усі її тонкощі не тільки з підручників, але з досвіду, який здобуватимуть безпосередньо у виробників.

Галерея:

Оцініть статтю:
Середня оцінка: 0,0 - Кількість голосів: 0
Роздрукувати
Основний
канал
Корпоративний
канал