Міністерство освіти і науки України підписало Меморандум про співпрацю із ТзОВ «Снєжка-Україна»

У сучасних умовах якісну практичну підготовку майбутніх кваліфікованих робітників професійно-технічні навчальні заклади України втілюють завдяки впровадженню комплексного підходу і новітніх методик у професійне навчання учнівської молоді.

Навчальні заклади професійної  освіти України, інтегруючись в європейський простір, співпрацюють і взаємодіють із відомими міжнародними виробниками у різних галузях економіки, в тому числі і будівництві. Навчальні заклади  професійної освіти України мають сформовану потужну матеріально-технічно базу і професійний кадровий склад педагогічних працівників, тому систему освіти потрібно повсякчас вдосконалювати до вимог часу та потреб економіки, щоб учні здобували якісні знання освоювали вироби з інноваційними технологіями на практиці. Цьому сприяє тісна співпраця професійних училищ з виробниками новітніх матеріалів. Адже підприємства охоче діляться теоретичним та практичним досвідом щодо застосування сучасних матеріалів на практиці.
Так, впродовж трьох років ТзОВ «Снєжка-Україна» послідовно веде роботу щодо співпраці з професійно-технічними навчальними закладами України у напрямку якісної підготовки робітників за професіями «маляр-опоряджувальник», «столяр», «утеплювач». Програма взаємодії училищ з виробником лакофарбової продукції передбачає створення навчально-практичних центрів "?nie?ka". Такі навчальні осередки вже функціонують у ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» і Луцькому ВПУ будівництва та архітектури м. Луцька. Тож перші кроки зроблені. Надалі відоме в Україні підприємство, заручившись підтримкою Міністерства освіти і науки України, планує створення аналогічних сучасних навчальних центрів в усіх областях України.
2-3 листопада 2016 року відбувся Всеукраїнський семінар «Впровадження сучасних будівельних матеріалів і технологій у навчальний процес професійно-технічних навчальних закладів для підготовки кваліфікованих робітників». Захід зібрав представників Міністерства освіти і науки України, Департаментів професійної освіти і керівників училищ. Семінар проходив на базі ДНЗ  «Ставропігійське ВПУ м. Львова», під час якого заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей і генеральний директор ТзОВ «Снєжка-Україна» урочисто підписали Меморандум про співробітництво між  ТзОВ «Снєжка-Україна» та Міністерством освіти і науки України.
Генеральний директор ТзОВ «Снєжка-Україна» Мерек Павлусь зазначив: «Підписаний Меморандум – це гарантія того, що співпраця і партнерство  компанії з Міністерством освіти і науки України сприятимуть успішному  розвитку професійно-технічної освіти у будівельному напрямку, а це позитивно позначатиметься на знаннях і кваліфікації робітників та їх конкурентоспроможності на ринку праці». У свою чергу,  заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей зокрема зауважив, що співпраця з виробником - це  державно-приватне партнерство, а Міністерство освіти і науки  всіляко підтримує такі ідеї, оскільки це забезпечує якість підготовки кваліфікованих робітників. Тож після підписання Меморандуму очікується створення аналогічних навчальних центрів у кожній області України.
Під час  семінару освітяни мали нагоду детальніше ознайомитися з можливостями і критеріями створення навчально-практичних центрів на базі професійних навчальних закладів України, основні напрямки їх розвитку. Наступного дня учасники заходу відвідали завод «Снєжка-Україна» у місті Яворів і ознайомилися з інноваційними технологіями, які використовує виробництво для виготовлення сучасних лакофарбових матеріалів. Крім того, гості відвідали структурні підрозділи підприємства «Снєжка-Україна» і на власні очі побачили виробничий процес виготовлення продукції і її складування.
Тож гості надихнулися на активну і довгострокову співпрацю із сучасним виробником лакофарбової продукції, щоб у нинішніх реаліях оновлювати і модернізувати навчально-виробничий процес  у закладах професійної освіти.

#нпц

Галерея:

Оцініть статтю:
Середня оцінка: 0,0 - Кількість голосів: 0
Роздрукувати
Основний
канал
Корпоративний
канал