Національний театр імені М. Заньковецької (м. Львів) ремонтують за власні і спонсорські кошти

Днями у залі Камерної сцени Національного академічного українського театру імені Марії Заньковецької відбулася прес-конференція, під час якої генеральний директор театру Андрій Мацяк детально ознайомив запрошених журналістів та гостей з процесом реставраційно-ремонтних робіт в приміщенні історичної споруди.

Також на захід керівництво театру запросило партнерів і спонсорів, що відгукнулись і підтримують та  допомагають у ремонтних роботах. Андрій Мацяк зазначив, що для вирішення проблем порятунку архітектурної споруди і  її ремонту  нині вдалося залучити чимало спільників, партнерів, які активно долучаються до доброї справи збереження будівлі театру. прес-конференція в театрі ім. заньковецькоїЗвісно, що процес реставрації і відновлення унікальної споруди є не лише масштабним і довготривалим, а й вимагає значних капіталовкладень, тому заньківчани, заручившись підтримкою меценатів і благодійників, крок за кроком виконують ремонти. Цьогоріч вдалося за власні кошти театру підсилити конструкції планшету сцени, спонсори посприяли у модернізації механізму обертання поворотного кола сцени, у здійсненні ремонтів у санвузлах та ін. Крім того, компанія «Снєжка-Україна» як партнер театру забезпечила лакофарбовими матеріалами, якими опоряджено інтер'єр вестибюлю на першому  поверсі. Відтепер приміщення фойє набуло привабливого вигляду, стало привітним і затишним. прес-конференція в театрі ім. заньковецькоїГенеральний директор ТзОВ «Снєжка-Україна» на прес-конференції, зокрема сказав: «Як тільки  до мене  звернувся  пан Андрій із проханням про надання спонсорської допомоги, то я ані на мить не роздумував над цим. Оскільки вважаю, що це природньо, коли компанія, яка виготовляє лакофарбові матеріали, бере на себе зобов'язання допомагати осередкам культури. Генеральний директор театру настільки ініціативний, що йому важко відмовити у підтримці. Гадаю, що до такої ініціативи мають долучитися й інші фірми. Слід  спільними зусиллями повернути театру його давню велич, щоб сюди приїжджали люди не тільки з України і Польщі, але й усієї Європи, аби вони бачили, як колись тут було гарно». ремонтні роботи в національному театрі ім. Марії Заньковецької
Звісно, що ремонтно-реставраційні роботи тривають, адже це процес надзвичайно масштабний і довгочасний.   Під час зустрічі журналістська спільнота мала нагоду побачити і оцінити результати  попередніх  ремонтних робіт, відвідавши відремонтовані приміщення. ремонт в театрі заньковецькоїСподіваємося, що активність керівництва театру і усіх благодійників дозволить врятувати архітектурну споруду Львова для сучасників і наступних поколінь.

Галерея:

Оцініть статтю:
Середня оцінка: 0,0 - Кількість голосів: 0
Роздрукувати
Основний
канал
Корпоративний
канал