«Паркові алеї у віршах» - свіжий ковток натхнення

Минулого тижня Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького став поетичним осередком Львова. Протягом 20 годин 10 молодих художників-волонтерів та 5 талановитих учнів Львівської дитячої художньої школи ім. О. Новаківського розмальовували алеї парку віршами відомих українських поетів. Ініціатором даного проекту була адміністрація парку, адже саме в адміністратора під час чергової пробіжки виникла чудова ідея надихнути перехожих поетичним дивом на асфальті.

вірш Ліни Костенко

 

Реалізація проекту відбулася в рамках Форуму видавців у Львові, в час, коли місто перетворюється на книжкову столицю України. Аби долучити до проекту кожного охочого, було проведено онлайн голосування у соціальних мережах, де користувачі інтернету мали змогу запропонувати свій улюблений вірш, щоб згодом його розписали фарбами на алеях львівського парку. «Переможцями» стали вірші «Ти знаєш, що ти людина» Василя Симоненка, "Чому являєшся мені у сні?" Івана Франка, «Говори зі мною» Юрія Іздрика, «Чари ночі» Олександра Олеся, «Крила» Ліни Костенко та уривок з поеми «Кавказ» («Борітеся – поборите») Тараса Шевченка.
Паркові алеї у віршах
Як зізнаються учасники проекту, наносити вірші на асфальт виявилося не такою вже й легкою та швидкою справою, але зусилля художників були повністю виправдані. Жоден перехожий не залишився байдужим – хтось поспіхом пробігав очима по рядках, посміхаючись, а хтось зупинявся та, вчитавшись, надовго поринав у чарівний світ української поезії. Чимало перехожих обговорювали рядки з віршів, роздумуючи над змістом життя, сутністю людини, любов’ю та людськими стосунками, важливістю виховання та долею молодого покоління.

Паркові алеї у віршах
Проект «Паркові алеї у віршах» проводився у Львові, та й взагалі в Україні, вперше і вже отримав перших послідовників (у м. Дніпропетровську). Партнером львівського натхненного проекту стала компанія «Снєжка-Україна», яка з радістю надала водоемульсійні фарби та пензлі для втілення в життя ідеї молодих митців.

Галерея:

Оцініть статтю:
Середня оцінка: 0,0 - Кількість голосів: 0
Роздрукувати
Основний
канал
Корпоративний
канал