Професійне журі та незалежні глядачі визначили переможців фотоконкурсу «Дерев’яні пам’ятки України» від ТМ Vidaron

Унікальні храми ХVII століття, оборонні укріплення, будинки, криниці, вітряки – світлини учасників фотоконкурсу від ТМ Vidaron відобразили дерев’яні пам’ятки України у всьому їхньому різноманітті. Автори робіт, які найкраще передали чар і велич дерев’яних споруд, за свої оригінальні ракурси та творчі ідеї отримали подарунки від компанії «Снєжка-Україна».

9 художніх світлин, обраних професійними фотографами та facebook-аудиторією, стали підсумком фотоконкурсу від ТМ Vidaron «Деревяні пам’ятки України». Участь у конкурсі взяли учні 5-х фотошкіл з різних міст України, які загалом подали 86 світлин. За умовами конкурсу, кожна робота повинна містити зображення дерев’яного  об’єкту, що відображає історико-культурне сьогодення України. Оскільки ТМ Vidaron – експерт із захисту та декорування деревини, намагається привернути увагу  українців до збереження та популяризації дерев’яних пам’яток, які створюють дивовижну атмосферу нашого краю.
Тематика, кольори, настрій кожного фото, поданого на конкурс, допомагають поглянути на дерев’яні пам’ятки очима митця, розкрити художню сутність цих об’єктів. Акценти на деталях, зміна сюжетів і сезонів на світлинах дозволяють проникнутись задумами авторів і створюють враження насиченої мандрівки мальовничими куточками України. Особливу цінність мають роботи, автори яких вказали історичні та географічні відомості щодо зображених споруд – це дає змогу об’єктивно оцінити стан пам’ятки, відзначити особливості конструкції, запам’ятати локацію і, за нагоди, відвідати це місце.
Визначення переможців конкурсу відбувалося у два етапи. Перший – голосування викладачів кожної фотошколи за найкращі роботи своїх підопічних. Переможців у номінації «Найкраще художнє фото» з-поміж своїх учнів визначали, зокрема, такі відомі фотографи як Олександр Харват (Рівне), Олександр Пичко (Київ) Сергій Михалків та Йоланта Клюсовська (Львів), Дмитро Волков (Черкаси), Надія Белік (Івано-Франківськ).

Критеріями рішення журі були техніка зйомки, композиційне рішення та вагома ідейна складова фотографій.

В номінації «Найкраще художнє фото» перемогли:

1. Черкаси, фотошкола "Вікінг" «Вітряк», Микитченко Алла

2. Рівне, фотошкола Олександра Харвата "У фарватері істин" «Язлівчик», Вакулюк Тетяна (також переможець «Глядацьких симпатій»)

3. Київ, фотошкола "Foto7" «Млин», Сагайдаков Денис

4. Львів, фотошкола "Студія 111" «Боже великий, єдиний...»(Церква Святої Трійці), Романюк Олена (також переможець «Глядацьких симпатій»)

5. Фотошкола Чік!, Івано-Франківськ «Церква Різдва Пресвятої Богородиці», Бордужак Микола

Найкраще художнє фото

Всі роботи, подані на фотоконкурс від ТМ Vidaron, були розміщені в альбомах facebook-спільноти компанії «Снєжка-Україна». Впродовж 2-х тижнів фінального, інтерактивного етапу конкурсу, прихильники сторінки компанії у соцмережі мали змогу переглядати світлини та на власний розгляд обирати найкращі роботи. Народне журі могло виявляти свої вподобання за допомогою кнопки «LIKE!» під кожною світлиною. В результаті голосування 6 найпопулярніших фотографій отримали відзначення у номінації «Глядацькі симпатії» та сувеніри від компанії «Снєжка-Україна». Думки інтернет-аудиторії та професійних фотографів стосовно світлин рівненської та львівської фотошкіл збіглися: одні й ті ж роботи здобули нагороди в обох номінаціях: «Найкраще художнє фото» та «Глядацькі симпатії». Натомість з-поміж світлин київської та івано-франківської фотошкіл публіка обрала власних фаворитів, а авторка з черкаської фотошколи здобула аж 2 глядацькі нагороди – обидві її фотографії набрали однакову кількість вподобань.

 

Переможці в номінації «Глядацькі симпатії»:

1. Київ, фотошкола "Foto7" «В повітовому місті Н...», Мицик Людмила

2. Івано-Франківськ, фотошкола "Chik!" «Церква св. Іллі», Вінтоняк Лідія

3. Черкаси, фотошкола "Вікінг" «Церква св. архангела Михаїла, 1845 р.», Хрустовська Ірина

4. Черкаси, фотошкола "Вікінг" «Святопреображенська церква, 1867 р.», Хрустовська Ірина

 

Галерея:

Оцініть статтю:
Середня оцінка: 0,0 - Кількість голосів: 0
Роздрукувати
Основний
канал
Корпоративний
канал