«Снєжка-Україна» взяла участь у дослідженні державно-приватного партнерства у секторі професійної освіти

Як зацікавити українську молодь здобувати кваліфікаційний рівень робітничих професій, що нині є вкрай затребуваними на ринку праці? Як привабити абітурієнтів навчатися у закладах професійно-технічної освіти? Саме такі важливі питання турбують не лише роботодавців, які сьогодні відчувають гостру нестачу кваліфікованих робітничих кадрів на виробництві, а й викладацький персонал навчальних установ ПТО України і Міністерство освіти і науки України.

Для подальшого розвитку сфери української професійної освіти кожен навчальний заклад шукає можливості вдосконалення і модернізації навчального процесу для здобуття учнями якісних навичок робітничих професій, які потрібні на ринку праці. Тож велика увага сектору професійно-технічної освіти зосереджена на різних моделях державно-приватного партнерства з роботодавцями і виробниками. В Україні є чимало яскравих прикладів такої партнерської співпраці. Скажімо, компанія «Снєжка-Україна»  активно долучилася до державно-приватного партнерства у секторі професійної освіти ще 2014 року, відкриваючи у професійно-технічних закладах будівельного спрямування кожної області навчально-практичні центри «Śnieżka» і впроваджуючи у навчальну програму «Столярів» і «Малярів» сучасні  навчальні матеріали як для теоретичного вивчення, так і безпосередньо для практичного застосування інноваційних лакофарбових продуктів.

Зважаючи на актуальність теми розвитку професійної освіти у контексті взаємодії державно-приватного партнерства, Європейський фонд освіти й Міністерство освіти і науки України провели семінар, до участі в якому запросили представників професійно-технічної освіти, виробників і роботодавців, які активно співпрацюють в рамках партнерства. Організації такої важливої зустрічі передувало ґрунтовне дослідження, яке здійснював Європейський фонд освіти.  Основна мета моніторингу полягала у вивченні досвіду різних моделей державно-приватного партнерства  у сфері професійної освіти України.

Під час семінару усі присутні мали змогу ознайомитися з результатами дослідження, а також  запрошені представники навчальних закладів ПТО і виробничого сектору поділилися власним досвідом щодо взаємодії і співпраці в рамках державно-приватного партнерства. У роботі заходу від компанії «Снєжка-Україна» як учасника державно-приватного партнерства брав участь начальник відділу професійних навчань і технічних консультацій Орест Жураківський, який презентував аудиторії  програму співробітництва підприємства із професійними навчальними закладами. Варто зазначити, що товариство «Снєжка-Україна», яке впродовж кількох років у рамках співробітництва відкриває в навчальних закладах ПТО України сучасні навчальні центри, також було залучене до опитування й міжнародного аналізу  прикладів державно-приватного партнерства.

Автор фото: прес-служба МОН України

Галерея:

Оцініть статтю:
Середня оцінка: 0,0 - Кількість голосів: 0
Роздрукувати
Основний
канал
Корпоративний
канал