У Вінниці професійні навчальні заклади налагоджують партнерство із сучасними виробниками

У нинішніх умовах трансформації освітньої галузі України заклади профтехосвіти активно залучають до навчального процесу підприємства реального сектору економіки. Міністерство освіти і науки України всебічно підтримує співпрацю професійних навчальних закладів з українськими та світовими виробниками, розглядаючи аспекти державно-приватного партнерства як шлях модернізації професійної освіти в Україні.

У нинішніх умовах трансформації освітньої галузі України заклади профтехосвіти активно залучають до навчального процесу підприємства реального сектору економіки. Міністерство освіти і науки України всебічно підтримує співпрацю професійних навчальних закладів з українськими та світовими  виробниками, розглядаючи аспекти  державно-приватного партнерства як шлях модернізації професійної освіти в Україні.
Прикладом успішного досвіду і  плідної співпраці із закладами професійної освіти України є підприємство «Снєжка-Україна», одне з лідерів лакофарбових матеріалів в Україні. З 2014 року у професійних навчальних установах України відкрито 6 навчально-практичних центрів «Sniezka», в якому навчають за інноваційними технологіями та  сучасними матеріалами Групи компаній «Sniezka». Центри функціонують у Львові, Калуші, Луцьку, Житомирі, Ужгороді. Відтепер такий сучасний навчальний майданчик для підготовки майбутніх кваліфікованих робітників будівельної галузі працює у  місті Вінниці на базі Вищого професійного училища №7. Також варто зазначити, що на основі новоствореного центру зможуть підвищувати свою фахову майстерність викладачі професійних навчальних закладів області, майстри будівельних організацій та приватних підприємців, для яких спеціалісти компанії «Снєжка-Україна» проводитимуть конференції, семінари і майстер-класи.
Для  успішного навчання учнів та інших слухачів розроблені теоретично-практичні програми за професіями «Маляр», «Столяр», «Утеплювач». Навчальні матеріали центру ефективно  інтегровані у навчальний процес  закладів професійної освіти. Для результативних занять та відпрацювання практичних навиків у центрі облаштовано навчальні кабінети та виробничі майстерні «Śnieżka», «VIDARON», які забезпечені усіма необхідними наочно-методичними матеріалами та виробами. Активна взаємодія і співпраця ТзОВ «Снєжка-Україна» із навчальними закладами ПТО відбувається за активної підтримки й участі Міністерства освіти і науки України, з яким підприємство 2 листопада 2016 року підписало Меморандум про співробітництво.
Офіційне урочисте відкриття навчально-практичного центру «Sniezka» у ДНЗ «Вище професійне училище №7 м. Вінниці» відбулося 05 жовтня 2017 року. Під час заходу було проведено прес-конференцію, у якій взяли участь заступник голови Вінницької облдержадміністрації, директор Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Ігор Івасюк, заступник директора Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА, начальник управління професійної освіти інноватики та науки Валерій Бачинський,  начальник відділу взаємодії із соціальними партнерами та виробництвом Міністерства освіти та науки України Сергій Коваленко, генеральний директор ТзОВ «Снєжка-Україна» Марек Павлусь, колектив  Вищого професійного училища №7 м. Вінниці та директори навчальних закладів ПТО з інших областей України. На зустрічі присутні обговорювали питання  приватно-державного партнерства як сучасного підходу у розвитку професійної освіти. 
Заступник директора Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА, начальник управління професійної освіти інноватики та науки Валерій Бачинський, зокрема сказав: «Сьогодні майбутнє – за професійно-технічною освітою. Адже нині маємо надлишок спеціалістів з вищою освітою, які потім працюють  робітниками. І ми повинні показувати те, що можемо якісно готувати висококваліфіковані робітничі кадри, які у майбутньому знайдуть себе на ринку праці. І нинішній вихід із ситуації – створення навчальних центрів з виробниками і роботодавцями».
Як підкреслив  начальник відділу взаємодії із соціальними партнерами та виробництвом Міністерства освіти та науки України Сергій Коваленко, сьогодні Міністерство велику роботу проводить щодо державно-приватного партнерства, на яке є велике сподівання. Потрібно, щоб приватний бізнес також був зацікавлений вкладати кошти у створення навчально-практичних центрів, кадри яких затребувані на ринку праці.
«Компанія «Снєжка-Україна» як підприємство міжнародної групи компаній "Sniezka" володіє новітніми технологіями і напрацюваннями у сфері виробництва сучасних будівельних матеріалів. А головне – ми маємо  бажання ділитися своїми розробками і практикою з майстрами і майбутніми робітниками.   Тож об'єднані зусилля і можливості виробника і професійних навчальних закладів у державно-приватному партнерстві та обміні досвідом спрямовані насамперед для ефективного розвитку, поступу професійної освіти та якісного вдосконалення підготовки кваліфікованих конкурентоздатних робітничих кадрів для будівельної сфери», - зазначив генеральний директор ТзОВ  «Снєжка-Україна» Марек Павлусь
Проект «Навчально-практичний центр «Sniezka» в Україні – це перспектива для учнівської молоді здобути якісні знання та практику у роботі із сучасними високоякісними матеріалами, перейняти досвід  кваліфікованих спеціалістів  щодо освоєння новітніх технологій у сфері ремонту і будівництва.

#нпц

Галерея:

Оцініть статтю:
Середня оцінка: 0,0 - Кількість голосів: 0
Роздрукувати
Основний
канал
Корпоративний
канал