З ініціативи і за підтримки ТЗОВ «Снєжка-Україна» у світ вийшов сучасний посібник «Малярні та опоряджувальні роботи»

Відтепер учні професійних училищ опановуватимуть робітничі професії будівельного профілю за новим навчальним посібником, що підготовлений в електронній версії pdf-формату. Опрацювання й підготовку видання ініціювала та здійснила компанія «Снєжка-Україна».

Презентація посібника відбулася 04 травня 2022 року у рамках онлайн-зустрічі педагогічної спільноти професійно-технічної освіти, що транслювалася наживо на сторінці «Фейсбук» Міністерства освіти і науки України. У події взяли участь представники Міністерства освіти, представники компанії «Снєжка-Україна», автори посібника, консультанти й рецензенти. Водночас викладачі, майстри виробничого навчання професійної освіти мали змогу дивитися трансляцію заходу і ставити питання учасникам зустрічі за допомогою чату фейсбука.

Компанія «Снєжка-Україна» співпрацює з професійними навчальними закладами вже понад 8 років, підписавши з Міністерством освіти і науки України Меморандум про співробітництво. Важливим аспектом співпраці компанії з навчальними закладами є забезпечення НПЦ «Śnieżka» методичними матеріалами, презентаціями про продукти, навчальними фільмами про використання виробів. Одним з вагомих напрацювань компанії «Снєжка-Україна» у рамках проекту НПЦ «Śnieżka» є створення навчального посібника «Малярні та опоряджувальні роботи», який розроблений з врахуванням державних освітніх стандартів професійної освіти.

Теоретичну частину посібника опрацьовували двоє авторів – Валентина Гузюк, методист вищої категорії Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Львівській області, і Тамара Федечко, експерт міжнародних проєктів змісту освіти для програм будівельної галузі. Верстку навчального видання здійснювало львівське Видавництво «Світ». Навчальний посібник складається з 9 розділів, серед яких – четвертий розділ містить не лише загальну теорію про лакофарбові матеріали, але проілюстрована матеріалом щодо практичного застосування у ремонтно-будівельних роботах виробів і технологій ТМ Śnieżka і FOVEO TECH. У посібнику також висвітлена тематика курсу «Кольорознавства», що сприятиме оволодінню учнями фундаментальних знань про колористику, які формуватимуть у майбутніх робітників творчий підхід у професіях «Маляр» «Опоряджувальник будівельний», «Штукатур» «Столяр», «Монтажник систем утеплення» та вдосконалюватимуть їхню компетентність у сферах дизайну, декору, проектування.

Відповідно до державних вимог навчальної літератури у посібнику вдало використані ілюстрації, фотоматеріали, таблиці, графіки, які наочно демонструють ремонтно-будівельні процеси і дозволять учням краще засвоїти теорію. Водночас завдяки дидактичній частині видання (контрольним запитанням, тестам) читачі зможуть здійснювати самоконтроль вивченого матеріалу.

Після ґрунтовного опрацювання і попередньої верстки з навчальним посібником ознайомилася рецензент Лідія Сліпчишин, доктор педагогічних наук, доцент Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова, яка дала схвальну оцінку навчальному посібнику, вважаючи, що видання є актуальним для підготовки робітників за фахом «Маляр-опоряджувальник» і рекомендувала його для застосування у практиці у професійних навчальних закладах України. Також позитивні рецензії написали Наталія Півторацька, методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області, і Тетяна Кот, викладач Вищого професійного училища №4 м. Хмельницького. Крім рецензій, які надали наукові працівники системи освіти України, посібник до видавництва і друку схвалила науково-методична рада Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області, яка підтвердила своє рішення відповідним протоколом.

Опрацювання й реалізація посібника «Малярні та опоряджувальні роботи» є важливим кроком для підготовки конкурентоспроможних робітників будівельного профілю, які ще зі студентської лави вчитимуться працювати за інноваційними ремонтно-будівельними технологіями. Видання у ПДФ-форматі стане особливо корисним під час онлайн-навчання, яке вже сьогодні набуває традиційного характеру. Відзначимо, що посібник доступний для широкого кола здобувачів освіти, а також на його видавництво давно очікували викладачі і майстри виробничого навчання і не лише тих навчальних закладів, де функціонують НПЦ «Śnieżka», але й в інших закладах України, в тому числі ліцеїв, технікумів.

Зазначимо, що посібник розміщений на інтернет-ресурсах, зокрема, його можна завантажити тут

Галерея:

Оцініть статтю:
Середня оцінка: 0,0 - Кількість голосів: 0
Роздрукувати
Основний
канал
Корпоративний
канал